چرا عسل را میتوانیم به یک موجود زنده تشبیه کنیم

در بسیاری از منابع عسل را ماده ای فساد ناپذیر و بدون تغییر معرفی میکنند در صورتیکه این باور درستی نیست .باید توجه داشته باشیم که بسیاری از مواد مانند : آنزیمها، آنتی اکسیدانها، ویتامینها و ... در عسل وجود دارند و این مواد را زنبور برای بالا بردن کیفیت محصول خود به عسل وارد میکند و تلاش مینماید تا حد امکان تمام اجزای مرکب را به ساده ترین و مفید ترین حالت در کندو ذخیره نماید، لذا عسلی که از کندوهای پرجمعیت و با رسیدگی خوب برداشت میگردد بسیار غنی از مواد مفید میباشد .
با توجه به موارد فوق وقتی عسل از کندو خارج میگردد هنوز در حال تغییرات بوده و میتواند در هر روز دارای ماهیت شیمیایی متفاوتی نسبت به روز قبل باشد.
به عنوان مثال بر اثر گذر زمان مقدار ساکاروز ،آنزیمها، آنتی اکسیدانها ، پرولین ، ویتامینها و ... کاهش میابد ولی مقدار هیدروکسی متیل، رنگ پذیری و .... افزایش میابد .
با در نظر گرفتن این موارد بهتر است  زنبورداران عزیز تا حد امکان عسلهای خود را کمتر انبار کنند و همچنین صنایع بسته بندی عسل تا حد امکان از عسلهای تازه تر برای بسته بسته بندی بهره ببرند . با در نظر گرفتن این موارد عسل مرغوبتر و مفید تری در دسترس مصرف کنندگان قرار خواهد گرفت .