دمای مناسب برای نگهداری عسل
بهترین دما برای نگهداری عسل ۲۰ درجه ی سانتیگراد و پایین تر است. البته هر چه دما پایین تر بیاید، عسل سفت تر می شود و ممکن است مصرف آن سخت تر شود. بهتر است عسل در مکانی نگهداری شود که این دما خیلی بالا نباشد و در صورتیکه عسل دارای رطوبت بیشتری باعث از تخمیر شدن آن جلوگیری شود.
شرایط نگهداری عسل چگونه است ؟
عسل باید به دور از نور، حرارت بالا، رطوبت و هوا باشد. بهتر است ظرف عسل شیشه ای و درب دار باشد و حتی الامکان میزان ورود و خروج هوا به داخل ظرف کم شود همچنین حتی الامکان دور از نور مستقیم باشد .
بعضی از خانواده های وقتی درب عسل را باز می کنند، فراموش می کنند آن را ببندند و این باعث ورود رطوبت و ذرات معلق در هوا در عسل شود.
آیا عسل خراب می شود ؟
عسل به خودی خود خراب نمی شود. مگر اینکه ۱) در آن رطوبت اضافه وجود داشته باشد، و باعث تخمیر آن شود یا ۲) به واسطه ی حرارت بالا یا نگهداری در دما و مکان نامناسب، داخل خود متیل فورفورال تولید کند یا آنتی اکسیدانهای و آنزیمهای آن از بین برود .
پس این ادعا نادرست است که عسل اصلاً خراب نمیشود. عسل هم همانند سایر مواد غذایی در معرض فاسدن شدن قرار دارد. اما فساد عسل، به شکل و معنایی که همه فکر می کنیم رخ نمیدهد.
ممکن است کپک نزند و یا در صورت بالا نبودن رطوبت آن بوی نامطبوعی نداشته باشد، ولی قطعا در اثر ماندگاری نا مناسب ، حرارت دیدن و قرار گرفتن در معرض گرد و غبار و .... بسیار آسیب پذیر است .
ماندگاری عسل در شرایط مختلف
همیشه به یاد داش ته باشید ماندگاری عسل، فقط و فقط به شیوه ی نگهداری آن بستگی دارد. همچنین اگر در فرآوری و بسته بندی آن بی دقتی صورت گیرد، باز هم عسل در معرض خطر قرار دارد.
به طور کلی، در تمامی عسل ها مخمرهای طبیعی وجود دارند که در شرایط مناسب می توانند باعث تخمیر و در نتیجه ترش شدن عسل شوند. وقتی رطوبت کمتر از ۱۷% باشد، فعالیت باکتریها به پایین ترین حد می رسد، ولی اگر رطوبت عسل بالا باشد یا به آن آب اضافه شود، فعالیت باکتری ها هم آغاز شده و باعث فساد تخمیری و ترشیدگی عسل می شود. همچنین این فرآیند به نوع گیاه، منطقه و شرایط نگهداری و استخراج عسل هم بستگی دارد.