دیاستاز در عسل
دیاستاز یکی از آنزیم های موجود در طبیعت و همچنین بدن انسان است که باعث تسریع شکستن نشاسته به قند های ساده تر می شود.
دیاستاز یکی از فاکتورهای مهم در تشخیص طبیعی بودن عسل است. از آنجا که این آنزیم در بزاق زنبور عسل موجود است، پس وجودش در عسل طبیعی و حتمی است.
آمیلازها که در بزاق دهان انسان هم وجود دارند، زیرشاخه دیاستاز هستند.
دیاستاز با حرارت از بین می رود. بنابراین وقتی در عسل که آزمایش می شود، دیاستاز از حد استاندارد کمتر باشد یا اصلاً دیده نشود، متوجه می شوند که عسل یا درست فرآوری و بسته بندی نشده یا اینکه اصلاً منشاء آن زنبور عسل نبوده است.