معرفی ۳۳ نوع از انواع عسل و خواص آنها
امروزه انواع عسل طبیعی در بازار موجود میباشد که نام هایی نظیر عسل بابونه ، عسل جعفری ، عسل کنار ، عسل آویشن و گیاهان دیگر موجود میباشد که طبق تحقیقات خواص و ویژگی های خاص خودشان را دارند که در این مقاله به بررسی آنها می پردازیم ، با ما همراه باشید :
عسل تک گیاه به زبان ساده چیست ؟
زمانی که پوشش گیاهی غالب منطقه ای که کندو در آنجا قرار میگیرد از یک نوع گیاه باشد ، زنبوران عسل بیشتر از آن گیاه برای تهیه عسل استفاده می کنند ، که بستگی به نوع گیاهان خواص آنها نیز متفاوت می شود.
عسل طبیعی بابونه
برای االتهاب مغز ، انواع ورم ها ، کاهش تب ، میگرن ، سردرد ، آرتروز ، کاهش حساسیت ، ضد درد ، کاهش دردهای دوران پریود ، ناراحتی های زنانه و یائسگی ، آلرژی ها ، فشار خون ، درد های استخوانی ، آرام بخش ، سوء هاضمه ، برطرف کننده ناراحتی های کبد ، ناراحتی های روده ، درد و ورم مثانه ، معده درد ، بی خوابی ، ناراحتی های ریه ، دفع کرم کدو در کودکان ، سرما خوردگی ، رماتیسم ، غلظت خون ، نفخ معده ، تقویت سیستم ایمنی بدن ، تقویت مغز و حافظه ، ترشح شیر در خانم های شیرده ، زخم های دهان سودمند است ، در ادامه با بررسی انواع عسل طبیعی با ما باشید.
عسل طبیعی گردان
مقوی ، انرژی زا و تقویت حافظه ، نرم کننده سینه ، برطرف کنند ناراحتی های حنجره ، صاف کردن صدا ، ناراحتی های ریوی ، برای تسکین سرفه و سرما خوردگی و برای خنثی کردن سم مفید است.
عسل طبیعی جعفری
مقوی ، انرژی زا و خواب آور ، تقویت مغز و حافظه ، کاهش نفخ ، مفید برای گرفتگی عروق ، قاعده آور ، اشتها آور ، برای ناراحتی های کبدی و طحال ، برای ناراحتی های روده مفید است ، در ادامه با بررسی انواع عسل طبیعی با ما باشید.
عسل طبیعی آویشن
مقوی مغز و اعصاب و انرژی زا و تقویت حافظه ، برای کم خونی مفید است ، خواب آور ، تقویت کننده معده ، سودمند برای زخم های چشم و دردهای چشم ، برای خشونت سینه و حلق و حنجره ، مفید برای گرفتگی صدا،تقویت روده ، درد کلیه ، مثانه ، مجاری ادراری.
عسل طبیعی سیاه دانه
مقوی مغز و اعصاب تقویت حافظه و خواب آور ، ازدیاد شیر ، مفید برای کلیه بیماری ها ، بادشکن ، قاعده آور ، سردرد ، رماتیسم ، مفید برای ضعف بدن ، رفع مسمومیت های خون ، کبد ، تهوع ، شکم درد ، یبوست ، تقویت زنان زائو ، برطرف کننده رطوبت های موجود در بدن ، اعتدال بخشیدن به اخلاط بدن ، مفید برای انواع قلنج ، ناراحتی های تنفسی ، درخشان کردن رنگ و رو ، مفید برای سنگ کلیه ، مثانه ، و درد های رحمی.
عسل طبیعی کنار
مقوی و انرژی زا بوده و فعال کننده حافظه و رشد کودکان ، حرارت بدن را فرو می نشاند ، باز کننده گرفتگی های بدن ، کرم معده و روده را از بین می برد ، مفید برای گرم مزاجان ، برای ناراحتی ها و رخم روده و تب نافع است ، برای آبله و سرخجه و عطش و برای سستی اعضا ، تقویت مو ، جلوگیری از ریزش مو ، تقویت اعصاب و تحلیل ورم های گرم موثر و سودمند است ، در ادامه با بررسی انواع عسل طبیعی با ما باشید.
عسل طبیعی مرکبات
تقویت حافظه و انرژی زا ، مقوی معده ، باد شکن ، مفید برای کمبود ویتامین C ضد تهوع و سم ، نرم کننده سینه ، برای سرماخوردگی ، کاهش ورم های بدن ، ضدعفونی کننده ، تصویه خون ، اشتها آور ، ناراحتی های صفرا ، مسکن ، مفید برای سکسکه ، کرم های روده ، مفید برای سرطان های معده ، پیشگیری از انواع سرطان ها ، کاهش کلسترول ، ضد باکتری و قارچ.
عسل طبیعی یونجه
مقوی مغز و اعصاب بوده و حافظه را افزایش می دهد ، بیشترین مقدار ویتامین های A و K را دارد و برای افرادر که خون دماغ می شوند بسیار مفید است ، این عسل بسیار خوش عطر و خوش طعم می باشد. خون ساز است ، بند آورنده خون روی است.
مفید برای اختلالات عادات ماهیانه خانم ها می باشد ، برای افرادی که دچار لرزش های اندام شده اند مفید است ، نشاط آور بوده و به انسان آرامش می دهد ، در ادامه با بررسی انواع عسل طبیعی با ما باشید.
عسل طبیعی اقاقیا
مقوی و انرژی زا و تقویت کننده حافظه ، نشاط آور و بسیار معطر می باشد. مفید برای ناراحتی های صفرا و بیماری دیابت و خواب آور است ، مفید برای کم خونی ، و نافع برای عفونت های خانم ها ، هم چنین مفید برای ناراحتی های چشمی و مفید برای رشد کودکان و آرام بخش برای بزرگسالان است. اگر با سیب مصرف شود ، بهترین آنتی بیوتیک است و برای سرما خوردگی موثر و سودمند است.
عسل طبیعی گشنیز
معطر ، مقوی اشتها آور ، مقوی معده ، رفع سوء هااضمه باد شکن ، نرم کننده سینه ، برای تب ، مفید برای بیماری های عفونی مانند : سرخک و آبله ، برای سرفه و سرما خوردگی ، مسکن و آرام بخش ، دفع سموم بدن ، خواب آور ، مفید برای گرفتگی ماهیچه ای ، شیر افزا ، مفید برای تب های رماتیسمی ، خواب آور ، مفید برای آفت دهان ، تنگی تنفس ، مسکن صفرا ، ضد سرطان ، مفرح ، مقوی قلب و مغز برطرف کننده ناراحتی روده و حافظه می باشد.
عسل طبیعی ریحان
ریحان یک گیاه بومی ایرانی است .این گیاه دارای ترکیبی خاص است که دارای خاصیت ضدالتهابی و ضد آرتروز است . گیاه ریحان آنتی اکسیدان ، ضدویروس و ضد میکروب است . از این گیاه می توان در بهبود تومورهای سرطانی استفاده کرد. همچنین ریحان سرشار از منیزیم است که موجب تقویت ماهیچه های بدن به ویژه قلب خواهد شد.
عسل مریمگلی
عسلی که از گیاه مریمگلی تهیه میشود، ممکن است رنگهای مختلفی داشته باشد؛ زیرا چند نوع مریمگلی وجود دارد. در نتیجه اگر رنگهای مختلف این نوع عسل را دیدید، از زرد روشن تا سبز کمرنگ، تعجب نکنید. این عسل تهمزه نسبتاً تلخی دارد؛ اما آرامبخش است و روحیه را بهبود میبخشد. عسل مریمگلی، زمانی که به چای اضافه شود، فوقالعاده مؤثر واقع خواهد شد و به توقف سرفه کمک میکند. همچنین این عسل، ششهای گرفته را باز میکند. این عسل به عنوان مادهای که سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند، شناخته شده است.
عسل اسطوخدوس
اگر تاکنون شکر اسطوخدوس یا بستنی آن را تهیه کرده باشید، میدانید که این عسل چه مزهای دارد. این عسل، طعم و بوی بیشتری دارد. رنگ این عسل میتواند روشن یا تیره باشد. عسل اسطوخدوس یکی از بهترین عسلهای دارای خواص درمانی محسوب میشود. این عسل برای زنان باردار یا افرادی که دچار کمبود کلسیم هستند، بسیار مناسب است؛ زیرا بدن را تحریک میکند تا میزان بیشتری از کلسیم و آهن موجود در غذاها را جذب کند. اگر دندانها یا استخوانهای ضعیف و باریک دارید، اگر به نور خورشید حساسیت دارید، دچار فشارخون بالا هستید یا پوکی استخوان دارید، این عسل برای شما کاملاً مناسب است. اگر دچار حساسیت فصلی هستید، مصرف روزانه یک قاشق عسل اسطوخدوس به کاهش علائم حساسیت کمک میکند.
عسل علف جاروب
عسل تهیه شده از گلهای زیبای علف جاروب، به رنگ زرد پررنگ است و طعم بسیار خوشمزهای دارد که بچهها بسیار دوست دارند. این عسل برای از بین بردن مخاط ششها و مجاری نایژهای کاملاً مفید واقع میشود. همچنین این عسل برای رفع مشکلات کلیهای و دستگاه ادراری بسیار مناسب است.
عسل آمورفا
رنگ این عسل به قرمز میزند و طعم ملایمی دارد. عسل آمورفا یک روش ایده آل برای رفع خستگی یا افزایش انرژی محسوب میشود. این عسل میزان زیادی پروتئین، مواد معدنی و ویتامین دارد. در نتیجه برای به دست آوردن انرژی مصرف شده، بسیار مناسب است. یک قاشق از این عسل را به چای عصرانه خود اضافه کنید تا خستگی روزانه را از بین ببرید.
عسل بادام
همانطور که تصور میکنید، رنگ عسل بادام، زرد مایل به قهوهای است و طعم بادام شدیدی دارد. تقریباً تمام عسلهای بادام از کالیفرنیا میآیند. بسیاری از افراد طعم این عسل را دوست ندارند؛ زیرا طبق گفته این افراد، طعم تلخی دارد. دسترسی به این عسل بسیار دشوار است؛ زیرا معمولاً به تولیدکنندگان مواد غذایی فروخته میشود. بسیاری از افرادی که به بادام حساسیت دارند، میتوانند این عسل را بخورند: با این حال بهتر است احتیاط کنید.
عسل زالزالک
رنگ این عسل قهوهای است و بوی تندی دارد. با این حال، این عسل برای افرادی که دچار مشکلات قلبی هستند و افرادی که از آنژین صدری، دلمایچه افروختگی و اسکلروز رنج میبرند بسیار مفید است و فشارخون را تنظیم میکند. این عسل مورد استفاده قرار میگیرد؛ زیرا باعث ایجاد آرامش در بدن میشود. عسل زالزالک سطح کلسترول را پایین میآورد.
عسل آووکادو
این عسل نیز عمدتاً از کالیفرنیا میآید. این عسل کمی طعم کره دارد و بسیار خوشمزه است. عسل آووکادو کمیاب است.
عسل آفتابگردان
رنگ عسل آفتابگردان، زرد روشن است. این عسل به دلیل طعمی که دارد، بسیار معروف است؛ اما به سرعت شکرک میزند. عسل آفتابگردان برای افرادی که دچار مشکلاتی در ناحیه گلو یا سینوس هستند، مفید است. همچنین این عسل التهاب را کاهش داده و باعث افزایش انرژی میشود.
عسل کلزا
عسل کلزا به رنگ زرد بسیار روشن است و معمولاً میزان زیادی گرده گل دارد. این عسل سریعاً پس از تولید، شکرک میزند. این عسل کبد را تمیز کرده و به تنظیم اسیدهای چرب بدن کمک میکند.
عسل جنگلی
این عسل از انواع مختلف درختهای کاج، سرو و صنوبر جنگلها به وجود میآید. اگرچه درخت کاج گل ندارد؛ اما در مواقع خاصی از سال چیزی به نام شهد گیاه تولید میکنند. اگر تاکنون زیر درخت کاج نشسته باشید، احتمالاً این شهد را دیدهاید. این عسل بسیار خوشمزه بوده و رنگ تیرهای دارد. عسل جنگلی ترکیبات ضدالتهاب و ضد میکروبی دارد. عسل جنگلی سرشار از آهن است؛ در نتیجه برای افرادی که دچار کمخونی هستند یا جراحی داشتهاند، بسیار مفید است. این عسل شکر کم و مواد معدنی زیادی دارد. به همین دلیل گزینه مناسبی برای ورزشکاران و دیابتیها محسوب میشود.
عسل زیرفون
یکی از انواع عسل زیرون است عسلی روشن، تقریباً شفاف و بسیار شیرین است. این عسل برای درمان آنفولانزا بسیار مفید است؛ زیرا باعث تعریق میشود. عسل زیرفون تأثیر خوبی در دستگاه گوارش دارد؛ زیرا ضد اسپاسم است و درد معده و شکم را تسکین میدهد.
عسل گل وحشی
این عسل از انواع مختلفی از گلهای وحشی بر اساس منطقه تهیه میشود. عسل گل وحشی رنگ زرد مایل به قهوهای دارد، بسیار شیرین است و بوی خوشی دارد. از آنجا که این عسل از گلهای مختلفی تهیه میشود، برای تقویت سیستم ایمنی مفید است. همچنین این عسل به افرادی که از حساسیت فصلی یا آسم حساسیتی رنج میبرند، کمک میکند. اگر میخواهید واقعاً علائم حساسیت خود را کاهش دهید، از منطقهای که زندگی میکنید، عسل گل وحشی بخرید. به مدت یک سال هر روز یک قاشق غذاخوری عسل گل وحشی مصرف کنید تا بدن به صورت طبیعی با حساسیت مقابله کند.
عسل گندم سیاه
این عسل، تیرهترین عسل دنیا محسوب میشود و مزه تندی دارد. البته مزه این عسل بد نیست؛ اما بسیار زیاد است. عسل گندمسیاه سرشار از مواد معدنی و آنتیاکسیدان است. به همین دلیل یک عسل همهکاره و مفید محسوب میشود. این عسل برای افرادی که کمخونی یا سرفههای مزمن دارند، فوقالعاده مفید است.
عسل شاه بلوط
این عسل را میتوان از طریق رنگ قرمز-قهوهای خاصش شناخت. این عسل خواص درمانی زیادی دارد؛ زیرا بسیار آنتیبیوتیک است. دسترسی به این عسل بسیار دشوار است؛ زیرا بسیاری از افراد طعم این عسل را دوست ندارند. این عسل برای تمام بیماریها مفید است و به درمان جراحات، عفونتهای دستگاه ادرار و سیستم گردش خون ضعیف کمک میکند. یک قاشق غذاخوری از این عسل قبل از خواب مصرف کنید تا یبوست را به صورت طبیعی درمان نمایید.
عسل کوهی
یکی از انواع عسل کوهی است این عسل از گیاهان وحشی که در مناطق مرتفع کوهستانی میرویند، تهیه میشود. خواص درمانی این عسل نیز معروف است. حتی زمانی که این عسل را رقیق کنید، ترکیبات ضد میکروبی قدرتمندی دارد و برای مقابله با سرفه، سرماخوردگی، آنفولانزا، گلودرد، سینوسهای عفونی و مشکلات دیگر دستگاه تنفسی مفید است. این عسل قبلاً برای بهبود زخمهای روی پوست و عفونتها مورد استفاده قرار میگرفت.
عسل اقاقیا
این عسل در آمریکا بسیار معروف است. عسل اقاقیا رنگ بسیار روشن و طعم شیرینی دارد؛ اما طعمش زیاد نیست. بسیاری از افراد این عسل را دوست دارند، زیرا طعم این عسل بر طعم غذا یا نوشیدنی غلبه نمیکند. این عسل بسیار آرامشبخش است و مکمل خوبی برای چایهای آرامبخش مانند چای بابونه و چای سنبل کوهی محسوب میشود. این چای به شما آرامش میدهد، اضطراب و فشار عصبی را از بین میبرد و خوابآور است.
عسل گیاه خار اورشلیم
زمانی که گیاه خار اورشلیم را ببینید، متوجه میشوید که ساخت عسل تقلبی از این گیاه بسیار دشوار است. این عسل کیفیت بالا و رنگ زردی دارد و به سرعت شکرک میزند. این عسل طعم ملایم و خوبی دارد. عسل خار اورشلیم باعث تقویت سیستم ایمنی میشود و کلسترول بد خون را کاهش میدهد. در نتیجه برای افرادی که دچار مشکلات قلبی هستند، بسیار مفید است. همچنین این عسل گردش خون را بهبود میبخشد.
عسل ایاودا (euodia plant)
این عسل نیز در آمریکا بسیار رایج است. این عسل ظاهر و طعمی مشابه عسل اقاقیا دارد؛ اما شکرک نمیزند. این عسل برای افرادی که دچار فشارخون بالا هستند، بسیار مفید است. برای کنترل فشارخون خود، هر روز ۱۰۰ گرم گردو را با ۱۰۰ گرم از این عسل مخلوط کرده و مصرف کنید. این کار را به مدت ۶ هفته ادامه دهید.
عسل قاصدک
یکی از انواع عسل قاصک می باشد این عسل نیز به سرعت شکرک میزند. عسل قاصدک، رنگ زرد روشن و مزه خاصی دارد که بسیاری از افراد آن را دوست دارند. این عسل به افرادی که مشکلات گوارشی یا کژکاری کبد دارند، کمک میکند. اگر دچار کولیت روده، یبوست و ورم معده هستید، یک قاشق از این عسل را داخل یک لیوان آبمعدنی بریزید و هر روز این ترکیب را مصرف کنید. در عرض چند روز مشکلات دستگاه گوارش بهبود خواهند یافت.
عسل اکلیل کوهی
یکی از انواع عسل نوع اکلیل کوهی می باشد که رنگ این عسل، زرد روشن است و مزه بسیار شیرینی دارد. این عسل سیستم گردش خون را بهبود میبخشد. همچنین این عسل عملکرد کبد را از طریق تحریک تولید زرداب بیشتر، بهبود میبخشد.
عسل روئینه زرین
رنگ این عسل کاملاً طلایی است، بوی گل میدهد و مزه خاصی دارد. این عسل یک ادرارآور طبیعی است که برای ورم و خارج کردن مواد سمی از بدن بسیار مناسب است.
عسل درخت چای نیوزلند
این عسل احتمالاً شاه تمام عسلها است. این عسل از درخت چایی که تنها در نیوزلند میروید، تهیه میشود. این عسل، قدرتمندترین عسل شفابخش در دنیا محسوب میشود. عسل درخت چای نیوزلند ترکیبات قدرتمند و منحصربهفرد ضد باکتری دارد که در عسلهای دیگر وجود ندارد. این عسل با عفونتهای مقاوم به آنتیبیوتیک مقابله میکند. این عسل سیستم ایمنی را تقویت کرده و تقریباً تمام بیماریها یا عفونتهای شناخته شده را درمان میکند.
یادآوری میکنیم که به کودکان زیر یک سال عسل ندهید. همچنین عسل را جایگزین داروهای فعلی خود نکنید و در این مورد حتماً با پزشک خود مشورت نمایید.