باور غلط در مورد عسل طبیعی یا تقلبی
عسل وقتی که متبلور، کدر و ته نشین گردد تقلبی است و عسل سالم و طبیعی همیشه صاف و شفاف باقی میماند و وقتی که عسل خریداری شده پس از مدتی کدر و ته نشین (شکری زده) شد، ناراحت شده و به فروشنده اعتراض میکنند.
این هم از نظریهها و عقاید غلطی است که در کشور ما رایج است.
مصرف کننده ایرانی عسل خوب، خالص و طبیعی را عسلی میدانند که رنگش کهربایی تیره یا همانند عقیق باشد، سفت بوده و اصطلاحا کش بیاید، اگر ۲۴ ساعت در یخچال گذاشته شود (شکرک) نزند، اگر قاشقی از آن برداشته شود قطراتی که سرازیر میشود به صورت باریکهای ممتد باشد و قطع نشود.
عدهای هم تکنیکهای خاصی را برای شناسایی توصیه میکنند که پایه و اساس آن معلوم نیست مانند کبریت گرفتن کنار عسل، ریختن چند قطره روی روزنامه و …
هیچ کدام از این عقاید، نظریات و تصورات ارتباطی با عسل از نظر طبیعی یا مصنوعی بودن و همچنین شکرک زدن آن نداشته و ندارد و از نظر عسلشناسان و علم تغذیه بطور کلی مردود است.
لازم به ذکر است که تشخیص عسل طبیعی و مصنوعی به کمک انگشت، قاشق و یا مزه و غیرو غیر ممکن بوده و فقط به عهده آزمایشگاه و دستگاهی به نام رفراکتومترمی باشد.