از چه زمانی خوردن عسل برای نوزادان بی خطر است


 

شاید شما هم فکر کنید که اضافه کردن عسل طبیعی به رژیم غذایی کودک به دلیل اینکه ماده ای شیرین و بی خطر است، کار خوبی باشد. این در حالی است که متخصصان اطفال و متخصصان تغذیه به شدت توصیه می کنند که باید برای اضافه کردن عسل به رژیم غذایی کودک صبر کنید. زمانی می توانید عسل را به رژیم غذایی کودک اضافه کنید که سیستم گوارشی او توانایی هضم این ماده خوراکی را داشته باشد.

در این مطلب تلاش شده تا به صورت خلاصه به نکاتی در مورد اینکه کودک چه زمانی مجاز به خوردن عسل است صحبت و در مورد خطرها و عوارض احتمالی مصرف عسل طبیعی به نکاتی پرداخته شود.

خطرات عسل طبیعی برای کودکان
خطر اصلی عسل برای کودکان، بوتولیسم نوزادان است. نوزادان زیر 6 ماهگی با بیشترین خطر مواجه هستند. اگرچه این بیماری نادر است؛ اما بیشتر موارد گزارش شده در ایالات متحده تشخیص داده می شوند. کودک با خوردن اسپورهای کلستریدیوم بوتولینوم موجود در محصولات عسل ممکن است به بوتولیسم مبتلا شود. این اسپورها به باکتری های موجود در روده تبدیل شده و نوروتوکسین های مضر در بدن ایجاد می کنند.

بوتولیسم یک وضعیت جدی است. حدود 70 درصد نوزادانی که بوتولیسم دریافت می کنند به طور متوسط ​​23 روز نیاز به درمان های شدید و تحت مراقبت های ویژه دارند. متوسط ​​مدت بستری در بیمارستان برای بوتولیسم حدود 44 روز است. ممکن است بسیاری از پیشرفت های کوچک و به دنبال آن اشکالاتی رخ دهد. بیشتر نوزادان با معالجه بهبود می یابند. نرخ مرگ و میر کمتر از 2 درصد است. با این حال ممکن است اثرات مخربی در آینده کودک داشته باشد.

سایر شیرین کننده های مایع مانند شربت ذرت نیز ممکن است خطر ابتلا به بوتولیسم را داشته باشند. به طور کلی بهتر است قبل از ارائه شیرین کننده ها به عنوان بخشی از رژیم غذایی کودک، با پزشک متخصص اطفال مشورت کنید.

کوتاه در مورد علائم بوتولیسم

شایع ترین علائم بوتولیسم عبارتند از:
*    ضعف
*    بی اشتهایی
*    یبوست
*    بی حالی


کودک شما همچنین ممکن است تحریک پذیر بوده، در تنفس مشکل داشته یا گریه ضعیفی داشته باشد. برخی نوزادان نیز ممکن است دچار تشنج شوند.علائم معمولاً در طی 12 تا 36 ساعت از خوردن غذاهای آلوده نشان داده شده و اغلب با یبوست شروع می شود. اما ممکن است برخی از نوزادان مبتلا به بوتولیسم تا 14 روز پس از مواجهه، علائمی از خود نشان ندهند.

برخی از علائم بوتولیسم مانند بی حالی و تحریک پذیری ممکن است منجر به تشخیص نادرست سایر بیماری ها شود. بنابراین مهم است که به پزشک کودک خود اطلاع دهید که کودک شما عسل خورده یا خیر. در این صورت تشخیص بهتری توسط پزشک انجام خواهد شد. اگر کودک شما علائمی از بوتولیسم دارد و اخیراً عسل مصرف کرده است، باید آن را به عنوان اورژانسی درمان کنید.

از فواید عسل برای کودک غافل نشوید
عسل طبیعی پس از رسیدن کودک به 12 ماهگی از فواید غذایی زیادی برخوردار است که کودک شما می تواند از آن لذت ببرد. عسل حاوی مقدار کمی از موارد زیر است:

*    آنزیم ها
*    آمینو اسید
*    مواد معدنی
*    آنتی اکسیدان ها


همچنین عسل طبیعی حاوی مقادیر متوسط ​​ویتامین های گروه B و ویتامین C است. ارزش غذایی موجود در عسل شما به منابع آن بستگی دارد و نمی توان به طور دقیق در مورد آنها صحبت کرد. با این حال ارزش غذایی آن برای کودکان بالای 1 سال فوق العاده عالی است.

عسل همچنین شیرین تر از قند استاندارد است. این بدان معنی است که شما می توانید نسبت به قند، از این ماده کمتر استفاده کرده و خوراکی شیرین و خوشمزه ای را به کودکتان بدهید.

* علاوه بر این، ممکن است عسل به عنوان بهبود سرفه در کودک عمل کند؛ اما باز هم تاکید می کنیم که نباید در کودکان زیر 12 ماه استفاده شود.

* عسل همچنین به صورت موضعی ممکن است به بهبود زخم کمک کند. مجدداً این روش نباید در کودکان کمتر از 12 ماه استفاده شود زیرا بوتولیسم می تواند از طریق پوست آسیب دیده وارد بدن شود.


فراموش نکنید که خواص بیان شده تنها مربوط به عسل طبیعی به ویژه عسل خام حرارت ندیده است. عسل های فراروی شده احتمالا بسیاری از این خواص را ندارند. با این حال برای کودکان زیر 2 سال ممکن است عسل خام انچنان خوب نباشد. هرچند هیچ اطلاعات مشخصی در این زمینه وجود ندارد.

عسل خام یا عسل فراوری شده؛ کدام برای کودک بهتر است؟
عسل خام عسلی است که به هیچ وجه فیلتر نشده یا فرآوری نشده است. این عسل مستقیماً از کندو خارج می شود و حاوی تمام ویتامین های طبیعی، مواد معدنی و سایر ترکیبات سالم است. عسل خام ممکن است حاوی تعداد گرده بالاتری باشد، بنابراین اگر از عسل برای رفع آلرژی فصلی استفاده می کنید، عسل خام ممکن است مزایای بیشتری به همراه آورد.

عسل خام هم می تواند همانند عسل تصفیه شده، باعث ایجاد بوتولیسم در هنگام مصرف نوزادان زیر 1 سال شود. عسل خام همچنین ممکن است گرانتر از عسل تصفیه شده یا فرآوری شده باشد. بنابراین هیچ مبنای دقیقی برای انتخاب از بین این عسل ها وجود ندارد. با این حال به نظر می رسد بهتر است به کودکان 1 تا 2 سال یا حتی 3 سال، عسل طبیعی تصفیه شده بدهید تا خیالتان راحت تر باشد.

نحوه مصرف عسل طبیعی برای کودکان
همانند دیگر مواد شیرین کننده، عسل نیز می تواند به عنوان جزئی از غذای کودکان بالای 1 سال قرار گیرد. اگر می خواهید عسل را به کودک خود معرفی کنید، می توانید آن را به غذاهای مورد علاقه او اضافه نمایید. مانند هر غذای جدید، ایده خوبی است که عسل را به آرامی به کودک بشناسانید تا نسبت به آن حساس نشود.

برای اطمینان از اینکه عسل طبیعی برای کودک شما مضر نیست، یک روش انتظار چهار روزه برای دیدن اینکه آیا بچه کوچک شما واکنشی نشان داده یا خیر، بسیار کاربردی است. برای استفاده از این روش، به فرزند خود عسل بدهید( البته اگر بزرگتر از 1 سال است). سپس چهار روز صبر کنید تا آن را در یک غذای کاملا جدید دیگر اضافه کنید. اگر واکنشی دیدید، با پزشک متخصص اطفال تماس بگیرید.

برای افزودن عسل به رژیم غذایی کودک خود، موارد زیر را امتحان کنید:

*    عسل را در جو دوسر مخلوط کنید.
*    عسل را روی نان تست پخش کنید.
*    عسل را درون ماست مخلوط کنید.
*    عسل را درون یک اسموتی خانگی بریزید.
*    به جای شیرین کننده ها یا مربا، روی وافل یا پنکیک از عسل استفاده کنید.


این ها ساده ترین روش ها برای اضافه کردن عسل طبیعی به رژیم غذایی فرزندتان است. روش های دیگری نیز می تواند برای اضافه کردن عسل طبیعی به رژیم غذایی کودک شما امتحان شود.

همچنین می توانید عسل را به جای شکر در دستور العمل های پخت مورد علاقه خود قرار دهید. به ازای هر 1 فنجان شکر در دستور العمل های تهیه غذا برای کودک، نصف یا دو سوم لیوان عسل طبیعی جایگزین کنید. عسل طعم شیرین تری از شکر دارد، بنابراین ممکن است نیاز باشد با میزان کمتر شروع کنید و مدام طعم را تست نمایید.

عسل می تواند یک افزودنی خوب برای رژیم غذایی کودک شما باشد. با این حال مهم است که تا 12 ماهگی منتظر بمانید. غذاهای ممنوعه تا 12 ماهگی شامل عسل مایع - چه به صورت فراوری شده و چه خام - و هر نوع غذای پخته شده یا فرآوری شده حاوی عسل است. در زمان زیر 12 ماهگی، برچسب محصولات را با دقت بخوانید تا ببینید غذاهای فرآوری شده حاوی عسل هستند یا خیر.


منبع »    www.healthline.com/health/parenting/when-can-babies-eat-honey