راه های تشخیص عسل خالص
افراد عموما به دنبال خرید عسل خالص هستند و از ما می پرسند چگونه می توان عسل خالص را تشخیص داد ؟ با ما همراه باشید تا شما را برای خرید عسل طبیعی راهنمایی کنیم .
عسل تقلبی
اصطلاح "عسل تقلبی" به این معنی است که درعسل، علاوه بر شهد گل جمع آوری شده، پردازش شده و ذخیره شده توسط زنبورها، گلوکز، دگزستروز، شیره، شربت ذرت، شربت قند، شکر معکوس، آرد، نشاسته یا هر محصول مشابه دیگر در آن افزوده شده است.
استانداردهای قانونی و الزامات برای غذاها، از جمله کیفیت عسل و آزمایشات تقلبی عسل، به طور گسترده ای در میان کشورهای مختلف متفاوت است و ممکن است برخی از خواسته های هر مصرف کننده در سراسر جهان را رعایت نکنند.
خرید عسل خالص
شخصا فکر میکنم غیرممکن است که بتوان هنگام انتخاب عسل در مغازه، فقط با نگاه کردن به محتوای عسل از طریق شیشه یا مطالعه مواد غذایی و برچسب های تغذیه آن، مرغوب یا تقلبی بودن عسل را تشخیص داد. کاری که من همیشه انجام می دهم این است که به مارک های قابل اعتماد یا بهتر شناخته شده مراجعه می کنم. بهترین راه این است که بتوانید از منبع یا تامین کننده عسل در باره آن عسل و نحوه برداشت و پردازش عسل سوال کنید تا از کیفیت آن با خبر شوید. با این حال، این امکان وجود ندارد که ما دسترسی مستقیم به مزارع زنبور عسل و زنبورداران داشته باشیم.
در هنگام خرید عسل تجاری، همه ما می دانیم که علامت "عسل خالص" به هیچ وجه تضمین نمی کند که آن عسل، با آب رقیق نشده و با استفاده از شربت ذرت شیرین نشده باشد؛ این علامت فقط تضمین می دهد که عسل واقعی خالص در داخل آن وجود دارد، اما هیچ گونه اطلاعاتی از مقدار عسل خالص در آن محصول نمی دهد. این قانون به علامت عسل خالص نیاز ندارد و تنها می گوید چقدرعسل خالص در بطری است.
همچنین قیمت ها همواره نشانه خوبی برای کیفیت عسل نیستند. در پرونده های مربوط به تقلب در مواد غذایی، که بسیاربرای عسل چینی اتفاق می افتد، تولید کنندگان می توانند مخلوط های مختلف گل عسل را مخلوط کرده و آن را به عنوان گونه های گران تر مانند عسل مانوکا به فروش برسانند. و به اصطلاح "عسل محلی" ممکن است در آن محل تولید و پردازش نشده باشد و عسل کم کیفیت و ارزان وارداتی از کشورهای دیگرباشد، وبعنوان عسل محلی به فروش برسد.
1 - گرانوله عسل
یک تصور اشتباه رایج این است که عسل گرانول یا کریستالیزه، اثباتی بر تقلبی بودن و مخلوط بودن آن عسل با آب شکر است. حقیقت این است که عسل یک محلول قند فراسیر شده است و چه گرانوله بشود یا خیر، میتواند تقلبی باشد. بنابراین کریستالیزاسیون طبیعی است، مخصوصا در آب و هوای معتدل. علاوه بر این، برخی از عسلها که از برخی گلهای خاص بدست می آیند مستعد کریستال شدن هستند.
خرید عسل با موم یک راه برای اطمینان از کیفیت محصول است. موم عسل توسط زنبورعسل در کندو ایجاد می شود؛ بنابراین مصرف کنندگان می توانند اطمینان داشته باشند که عسل با آب شکر مخلوط نشده است. با این حال برخی از زنبورداران برای افزایش تولید عسل، زنبورهای خود را با شربت شکر تغذیه می کنند تا زنبورها بتوانند شربت را به "عسل" تبدیل کنند. آیا چنین دلایلی برای اینکه چرا بعضی از عسل ها کاملا شبیه به شربت هستند، واضح و روشن است؟
2 - آیا مورچه ها به عسل خالص علاقمند هستند؟
برخی از افراد به شدت معتقدند که مورچه ها عسل خالص را دوست ندارند و در اطراف آن نمی روند. درک این مسئله دشوار است زیرا به نظر می رسد که دلیلی وجود ندارد که مورچه ها به شکر فرآوری شده علاقه بیشتری نسبت به عسل خالص نشان دهند و ضمنا مورچه ها همیشه در همه جا برای ارزیابی عسل "در دسترس" نیستند. دلیل اینکه یک مایع شیرین جذاب تر از دیگری برای مورچه ها باشد می تواند به عوامل دیگری مانند چگالی و طعم آنها باشد که بسته به نوع گل متفاوت است.
3 - تست شعله
تست دیگری که معمولا در اینترنت مورد بحث قرار می گیرد، تست شعله ای است که شامل روشن کردن یک پنبه آغشته به عسل با استفاده از کبریت است. اعتقاد بر این است که عسل اگر خالص باشد، پنبه شعله ور خواهد شد. من این روش را چندین بار با استفاده از انواع مختلف عسل امتحان کرده ام، بعضی از آنها بسیار مطمئن بودند که عسل خالص هستند (مثلا عسل همراه با موم)، اما نتیجه من هرگز با این فرضیه سازگار نبود و به نظر می رسید که این موضوع بستگی به این نیز دارد که پنبه تا چه حد به عسل آغشته شود و تا چه حد در معرض آتش قرار بگیرد تا شعله ور گردد.
4 - سهولت حل شدن در آب
یکی دیگر از راه های ساده ای که من به منظور بررسی خلوص عسل امتحان کرده ام این است که: مشاهده کنید که چه مقدارعسل در یک لیوان آب حل می شود. اعتقاد بر این است که عسل خالص به سرعت در آب حل نمی شود؛ و کمی تلاش لازم است تا توده های عسل در آب ناپدید شوند، در حالی که عسل با قند فرق می کند، وقتی که به آب بریزد، به راحتی در آن حل می شود.
با این حال، نتایج آزمون گاهی اوقات نه روشن است، زیرا انواع مختلف عسل دارای ویسکوزیته متفاوت است، برخی از آنها چسبناک تر و ضخیم تر از دیگران هستند، به عنوان مثال، بدیهی است که در فرم کرم عسل، حتی اگر آن را با مواد تقلبی دیگر ترکیب کنید به راحتی در آب حل نمی شود .
گمان شده است که افرادی که برای مزه کردن طعم عسل به کار گرفته می شوند ممکن است شکر افزایشی را بهتر شناسایی کنند. اما صادقانه بگویم، انواع زیادی از گلها و ترکیبات عسل موجود است و طعم عسل به میزان مواد مصنوعی افزوده شده به آن نیز بستگی دارد، از این رو حتی من که اغلب خریدار عسل هستم گاهی هنوز هم نمی توانم در مورد خالص بودن یک عسل نظر صددرصد قطعی و مطمئن بدهم.
نتیجه گیری
تمام آزمایشاتی که در بالا مطرح شده اند، احمقانه نیستنداما سخت است که واقعا در مورد صحت عسل کاملا مطمئن شوید، مگر اینکه در خانه از refractometer برای بررسی محتوای رطوبت استفاده کنید، یا با استفاده از آزمایش های علمی آزمایشگاهی مانند طیف سنجی، که از اصل تعامل نور با مواد برای تمایز مواد استفاده می کند بهره گیری کنید و یا روش تجزیه و تحلیل نسبت ایزوتوپ کربن برای تعیین اینکه آیا قارچ ها به عسل اضافه می شوند را به کار گیرید.
با این وجود، از همه روشهای تایید خالص بودن عسل که در بالا توضیح داده شده (اطلاعات پشت شیشه برندها، ریختن، حل کردن عسل و غیره) اگر دلیلی دارید که مشکوک باشید که عسل رقیق شده و شربت ذرت اضافه شده است، توصیه من این است که از این مارک ها استفاده نکنید. زیرا احتیاط شرط عقل است! شما احتمالا با مصرف عسل تقلبی بیمار نمی شوید، اما می دانید تقلب با قند ارزان تر، ارزش طبیعی عسل را پایین می آورد، و میزان پولی که پرداخت میکنید توجیهی برای کیفیت عسل نیست.