با عسل طبیعی درمان نقرس را ساده تر کنید


درمان نقرس با عسل طبیعی یکی از بهترین و بی ضررترین روش های درمانی برای این بیماری است. نقرس از آن دست بیماری هایی است که ممکن است باعث ایجاد اختلال در روند عادی زندگی یک فرد شود. نقرس که ممکن است با دردهای ساده یا با دردهای ناگهانی شروع شود، فرد را دچار آسیب هایی می کند که بسیاری از فعالیت های روزانه برایش سخت و عذاب آور می شود. شاید به همین علت است که گفته می شود باید به فکر پیشگیری از نقرس بود تا درمان! با این حال عسل طبیعی می تواند یک درمانگر خوب برای درمان نقرس باشد یا حداقل به بهود آن کمک کند.

آشنایی با بیماری نقرس و اطلاع از عوامل ایجاد کننده و علائم این بیماری مزمن اهمیت زیادی دارد. اگر اطلاعات خود را در مورد این بیماری بیشتر کنید، احتمال ابتلا به نقرس را در خود کاهش داده و روند درمانی خود را در صورت ابتلا، سریعتر پیگیری می کنید. به ویژه برای عسل درمانی بهتر است خیلی زود شروع به درمان کنید.

در این مطلب به صورت خلاصه به نکاتی در مورد بیماری نقرس می پردازیم. پس از آشنایی با بیماری و علائم آن، به سراغ روش عسل درمانی برای برطرف کردن نقرس می رویم. این نکات می تواند در زمینه پیشگیری از بیماری نقرس نیز موثر و مفید باشد.

نقرس چیست و چرا ایجاد می شود؟
بیماری نقرس برای بسیاری از افراد ناشناخته است. این در حالی است که بیماری نقرس می تواند در کمین هر فردی باشد. نقرس نوعی آرتروز است. آرتروزی مزمن و شدید که باعث التهاب در مفاصل شده و می تواند یک مفصل را به طور کلی دچار آسیب های جدی کند. در واقع بیماری نقرس اگرچه دلایل متفاوتی دارد؛ اما به عنوان یک بیماری التهاب مفاصل و زیر دسته آرتروز شناخته می شود. حمله های نقرسی برخی مواد ناگهانی و در برخی موارد به صورت آرام شکل می گیرند.

علت ابتلا به بیماری نقرس به طور کلی به علت افزایش بی رویه اسید اوریک در خون است. به دلیل اینکه گوشت قرمز یکی از مواد پروتئینی است که از شکستن مولکول های آن اسید اوریک در بدن تولید می شود، برخی فکر می کنند که نقرس تنها به دلیل ازدیاد مصرف گوشت قرمز اتفاق می افتد. این در حالی است که علت و دلایل بروز نقرس می تواند متفاوت باشد.

برخی علل و عوامل ایجاد نقرس را می توان به صورت خلاصه در موارد زیر بیان کرد:

*    عمل های جراحی
*    تروما
*    کم شدن آب بدن در مدت زمان طولانی
*    مصرف داروهایی مثل دیورتیک که ادرارآور است و برای درمان فشار خون مورد استفاده قرار می گیرد
*    مصرف داروهای کاهش دهنده اسید اوریک مثل آلوپورینول و آسپرین
*    برخی از درمان های شیمیایی سرطان مثل شیمی درمانی
*    آرتروز حاد
*    مصرف بیش از حد پروتئین و مواد پروتئینی
*    و...


البته این موارد تنها برخی از دلایلی هستند که ابتلا به نقرس را محتمل می کنند. با این حال به طور کلی رعایت غذایی و همچنین عدم مصرف دارو به صورت خودسرانه، از عواملی است که کمک می کند این بیماری از انسان دور شود. به همین علت است که طب سنتی مخالف مصرف داروهای شیمیایی است؛ چراکه این داروها خود باعث بروز بیماری های دیگر می شوند.

علائم نقرس نیز تقریبا مشخص هستند. به طور کلی علائم این بیماری در مفاصل بروز پیدا می کند. جالب است که عموما نقرس یک مفصل را درگیر می کند. با این حال حمله نقرسی ممکن است چندان شدید باشد که فرد با درگیر شدن یک مفصل هم باز دچار مشکلات و آسیب های شدید شود.

به طور کلی 4 علامت مهم برای بیماری نقرس وجود دارد:

*    درد ناگهانی در یکی از مفاصل مثل دست یا پا
*    قرمز شدن بدون دلیل مفصل
*    گرم شدن مفصل بدون دلیل خاص
*    ایجاد تورم قابل مشاهده یا لمس در مفصل


به جز این هم ممکن است برخی علائم دیگر نقرس وجود داشته باشد. با این حال اگر هر یک از این علائم را داشتید، باید به ابتلا به نقرس شک کنید. البته همین علائم ممکن است در مورد آرتروز و... هم وجود داشته باشد؛ اما نقرس عموما علائم خود را به صورت ناگهانی بروز می دهد.

عسل چطور به درمان نقرس کمک می کند؟
همانطور که می دانید عسل طبیعی یک ماده ضد التهاب است. از این ماده در تمامی بیماری های التهابی استفاده می شود. علاوه بر این، به دلیل خواص آنتی اکسیدانی موجود در عسل طبیعی، می توانیم نتیجه بگیریم که مصرف خوراکی عسل احتمالا اثرگذاری مناسبی بر روی جلوگیری از تجمیع اسید اوریک در مفصل و ایجاد نقرس داشته باشد.

به طور کلی مصرف عسل طبیعی هم به صورت خوراکی و هم به صورت موضعی برای درمان نقرس مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین می توان از عسل بره موم یا عسل به همراه موم برای درمان نقرس استفاده کرد. در هر صورت عسل به دلیل خواص ضد التهابی خود درمانگری مناسب برای برطرف کردن مشکلات نقرس خواهد بود.

چند روش برای عسل درمانی برای درمان قرس در ادامه آمده است:

*    مصرف خوراکی عسل طبیعی یکی از بهترین روش ها برای درمان نقرس است. البته اگر می خواهید عسل برای درمان نقرس موثر باشد، باید حتما با برنامه ریزی به سراغ مصرف این ماده طبیعی بروید. بهترین کار این است که عسل را به صورت تنها یا به صورت شربت عسل میل کنید. صبح یا عصر زمان مناسبی برای مصرف عسل خواهد بود.
*    ترکیب عسل، موم عسل و صمغ درخت کاج به عنوان یک ماده ترکیبی برای درمان موضعی نقرس مورد استفاده قرار می گیرد. کافی است موم را آب کنید و با صمغ و عسل ترکیب کرده و یک مایع نسبتا سفت و منسجم درست کنید. این ماده به عنوان ضماد بر روی محل درد قرار می گیرد. ماده را روی یک پارچه بمالید و روی محل درد بگذارید. برخی نیز معتقدند اگر این ضماد را بر روی شست پایتان بگذارید، درد مفاصل مختلف شما را کشیده و بهبود می بخشد.

*    مصرف خوراکی ترکیب عسل و دارچین و زنجبیل نیز می تواند روش موثری برای درمان نقرس باشد. اگر طبع بدن شما گرم است، به هیچ وجه روزانه این ترکیب را میل نکنید. با این حال بهتر است به صورت منظم مثلا یک روز در میان میل کنید.

 

درمان نقرس با عسل طبیعی یکی از بهترین و بی ضررترین روش های درمانی برای این بیماری است. حتما با استفاده از روش هایی که در این مطلب به آن اشاره شد، روند درمانی خود را پیگیری کنید.