طرز ساخت کیک جانشین گرده با سویا
ابتدا سویا را با آسیاب خانگی آسیاب نمود و سپس با الک ۴۰ مش (سوراخ ) الک مینماییم و سپس این سویا پودر شده را تفت میدهیم. آنگاه پودر زرده
تخم مرغ و شیر خشک کم چربی و و پودر سویا را با هم خوب مخلوط مینماییم.در ادامه به مقدار یک لیوان آب جوش آماده نموده و شکر را در آن کاملاً حل مینماییم و عسل را به آن اضافه میکنیم. در ادامه به آرامی این مواد پودر شده را به محلول آب و شکر اضافه مینماییم. در حین انجام کار حرارت شعله گاز باید ملایم باشد.
همچنین میتوانیم داروهای مورد نیاز کندو را به آن اضافه کنیم. بعد از مخلوط شدن تمام مواد پودر شده این کیک را به مدت ۲ ساعت در یخچال نگهداری نموده تا سرد شده و آماده شود. در آخر کیک آماده شده را بصورت بستههای ۱۰۰ تا ۱۵۰ گرمی بین روزنامه قرار داده و روی قاب کندو قرار میدهیم تا زنبوران آنرا مصرف کنند.
تغذیه تکمیلی یا کیک گرده زنبورهای عسل به دلایل زیر صورت میگیرد :
- تأمین کمبود مواد غذایی زنبورها جهت سلامتی، رشد و نمو و رفتارطبیعی آنها.
- آماده کردن کلنی برای بهرهبرداری کامل از طبیعت در جاهایی که جریان شهد و یا گرده گل کوتاه مدت است.
- رساندن جمعیت کلنی به حد طبیعی و مطلوب برای انجام عمل گرده افشانی به نحو مناسب.
- به منظور افزایش جمعیت کلنیها در زمانهایی که با کمبود شهد و گرده مواجه هستند.
- ازدیاد جمعیتی کلنیها در پائیز و بهار جهت تولید بچه کندوی مصنوعی.
- حمایت از پرورش نوزادان و تداوم تخمریزی درمواقعی که هوا طوفانی و نامناسب برای چرای زنبورها است.
- در موقع تولید ملکه و یا زنبور پاکتی که باید جمعیت کندوها بالا باشد.
- نگهداری کلنیها و طولانی نمودن فصل پرورش زنبورهای نر جهت جفتگیری با ملکه.
- برای جبران جمعیت کلنیهایی که در سمپاشی گیاهان در اثر استفاده از حشرهکشها آسیب دیدهاند.
- تأمین ذخیره غذایی به اندازه کافی برای زمستانگذرانی کلنی ها.
- کمک به کلنیهای ضعیف یا غارت شده به منظور تقویت و بازسازی آنها.
- درمواقعی که مصرف دارو درکندو ضروری است میتوان بعضی از داروهای پیشگیری از برخی بیماریها را در مکملها مخلوط کرده و در اختیار زنبور قرار داد.