عسل برای شما خوب است یا بد؟ | قسمت دوم


به طور کلی عسل مزایای زیادی دارد؛ اما ممکن است برای گروهی از افراد بد و مضر باشد. همچنین خرید عسل از برندهای بی کیفیت خود عاملی است که احتمال مضر بودن عسل را افزایش می دهد؛ چراکه عموما این عسل ها کیفیت ندارند و مصنوعی هستند.عسل طبیعی به عنوان یک ماده محبوب در دنیا شناخته می شود. با این حال برخی افراد معتقدند که عسل طبیعی همواره هم مفید نیست و می تواند مضر و خطرناک باشد.

در مطلب قبل به نکاتی در مورد عسل طبیعی و 4 دلیل برای خوب بودن عسل اشاره کردیم. در این مطلب قصد داریم به نکات تکمیلی در این زمینه اشاره کرده و برخی مواردی که ممکن است عسل طبیعی برای شما بد باشد را با هم مرور کنیم.

عسل خوب هم نباشد، بهتر از شکر تصفیه شده است
اگرچه عسل سرشار از قند و کالری است، اما باز هم انتخاب بهتری نسبت به شکر تصفیه شده خواهد بود. در حالی که شکر تصفیه شده از نظر تغذیه ای هیچ سودی برای ما نداشته و تنها عامل بروز بیماری های مختلف است. در نتیجه حتی اگر به خواص مختلف عسل طبیعی هم ایمان ندارید، می توان در مورد این موضوع به نتجه رسید که عسل طبیعی بهتر از شکر است.

یک مطالعه در 48 فرد مبتلا به دیابت نوع 2 نشان داد که اگرچه عسل سطح قند خون را افزایش می دهد، اما باز هم بهتر از شکر تصفیه شده است. مطالعات همچنین حاکی از آن است که استفاده از عسل به جای شکر در سفره ممکن است باعث کاهش تری گلیسیرید و همچنین کلسترول LDL شده که منجر به حمایت از سلامت قلب شما می شود

البته فراموش نکنید که عسل طبیعی ممکن است گزینه بهتری از قند تصفیه شده باشد؛ اما هنوز هم باید در حد اعتدال مصرف شود تا از عوارض جانبی بر سلامتی شما جلوگیری شود. به ویژه افرادی که مبتلا به دیابت نوع دوم هستند باید بیشتر از دیگران رعایت کنند.

چرا ممکن است عسل بد باشد؟
عسل طبیعی در کنار تمام خواصی که دارد می تواند برای بسیاری از گروه ها بد و مضر باشد. در نتیجه نمی توانیم به طور کلی بگوییم عسل طبیعی برای همه بد است؛ اما گروه هایی از افراد هستند که نباید عسل مصرف کنند یا در مصرف عسل باید به محدودت های مختلف توجه داشته باشند.

عسل ممکن است باعث افزایش وزن شود
عسل سرشار از قند و کالری است. اگرچه میزان قند و کالری عسل آنقدرها زیاد نیست و حتی مصرف آن به صورت چند وعده در روز نمی تواند باعث شود کالری بدن شما افزایش بی رویه داشته باشد؛ اما در هر صورت نمی توان از کالری و قند عسل چشم پوشی کرد. با گذشت زمان، عسل می تواند به افزایش وزن منجر شود. به ویژه اگر در رژیم غذایی اصلاحات دیگری صورت نگیرد تا این کالری اضافی را به خود اختصاص دهد.
عسل همچنین از نظر قند سرشار از انواع قند است که به سرعت هضم می شود و باعث می شود سطح قند خون شما افزایش یابد. این موضوع باعث افزایش گرسنگی، مصرف بیشتر خوراکی و افزایش وزن در طولانی مدت خواهد شد.

تمامی این نکات نشان می دهد که اگر قصد دارید لاغر شوید یا وزن خود را ثابت نگه دارید، عسل می تواند برای شما بد باشد. البته راهکار این مشکل مشخص است. می توانید با کم کردن برخی کالری های دیگر، عسل را جاگزین برخی مواد خوراکی کم فایده کنید تا خواص این ماده حیات بخش را به بدنتان منتقل نماید.

قند موجود در عسل طبیعی زیاد است

با وجود فواید سلامتی زیادی که با عسل همراه است، اما قند موجود در عسل زیاد بوده و می تواند برای سلامتی شما مضر باشد. در حقیقت، مطالعات نشان می دهد که رژیم های غذایی با قند بالا ممکن است با چاقی، التهاب، مقاومت به انسولین، مشکلات کبدی و بیماری های قلبی مرتبط باشد. مطالعات نشان می دهند مصرف بیش از حد قند همچنین ممکن است به افزایش احتمال بروز افسردگی، زوال عقل و حتی انواع خاصی از سرطان وابسته باشد.

بنابراین بهترین راه برای بهره‌مندی از مزایای احتمالی مرتبط با عسل، انتخاب یک برند باکیفیت و استفاده از آن برای جایگزینی شیرین کننده های غیر بهداشتی مانند شربت ذرت با فروکتوز بالا یا شکر تصفیه شده است. با این حال مطمئن باشید که میزان مصرف عسل را تعدیل کرده و از آن کم استفاده می کنید تا خطر عوارض جانبی بر سلامتی شما به حداقل برسد.

به ویژه بیماران مبتلا به دیابت و دیگر بیمارانی که نباید با افزایش سطح قند خون مواجه شوند، نیاز به دقت بیشتری در مصرف عسل طبیعی خواهند داشت. این یک موضوع جدی و مهم است که باید برای تعیین دوز مجاز مصرف عسل، با پزشک مشورت شود.

عسل بی کیفیت، بد است
همه عسل ها به طور یکسان تولید نمی شوند. برخی از برندهای با کیفیت پایین، غالبا در تلاش هستند تا با کاهش هزینه ها و به حداکثر رساندن سود، جایگاه مناسبی پیدا کنند. این برندها ممکن است از عسل تقلبی یا حتی عسل مصنوعی استفاده کنند. عسل تقلبی و عسل مصنوعی نه تنها خوب نیستند، بلکه م توانند خطرات زیادی برای بدن شما به همراه داشته باشند. در نتیجه به هیچ وجه مصرف عسل تقلبی و مصنوعی توصیه نمی شود.

اگر قرار است از عسل مصنوعی یا عسل تقلبی مصرف کنید، بهتر است بیخال مصرف عسل شوید. شاید مصرف شکر بهتر از عسل تقلبی باشد؛ چراکه حداقل متوجه خوردن یک ماده مضر بوده و در مصرف آن رعایت می کنید. در حالی که وقتی عسل مصنوعی می خورید با این که سرشار از شکر است، هیچ رعایتی صورت نمی گیرد.

اگرچه ممکن است کمی گران تر باشد، اما انتخاب یک مارک با کیفیت بالا عسل خام یک روش ساده و موثر برای تضمین گرفتن در مورد خواص عسل طبیعی است. اگر به سلامتی خود و خانواده و اطرافیانتان اهمیت می دهید، به هیچ وجه از عسل های غیر طبیعی استفاده نکنید.

مصرف عسل برای کودکان زیر 1 سال ممنوع است
به خاطر داشته باشید که به دلیل خطر ابتلا به بوتولیسم نوزاد، هرگز نباید عسل خام به کودکان زیر یک سال داده شود. این یک بیماری جدی است که در اثر سموم از سوی باکتری های به نام Clostridium botulinum ایجاد می شود.

بعد از سن یک سالگی، سیستم گوارشی به طور معمول برای مقابله با سموم مضر آمادگی دارد و می تواند خطر ابتلا به این بیماری را به حداقل ممکن برساند.
سخن آخر

همان طور که در این مطلب دو قسمتی اشاره شد، عسل طبیعی می تواند خوب یا بد باشد. به طور کلی عسل مزایای زیادی دارد؛ اما ممکن است برای گروهی از افراد بد و مضر باشد. همچنین خرید عسل از برندهای بی کیفیت خود عاملی است که احتمال مضر بودن عسل را افزایش می دهد؛ چراکه عموما این عسل ها کیفیت ندارند و مصنوعی هستند.

عسل برای شما خوب است یا بد؟ | قسمت اول

منبع »   www.healthline.com/nutrition/is-honey-good-for-you